Sportlinked

Handleiding

 1. Download de app en registreer je als gebruiker met het e-mailadres dat wij in Sportlink van je hebben opgenomen. Het wachtwoord kies je zelf. Je ontvangt een e-mail met een bevestigingslink
 2. Open het hoofdmenu door de drie horizontale streepjes aan te raken
 3. Wanneer je kiest voor ‘programma’, vind je de wedstrijden en taken die voor jou van toepassing zijn. De wedstrijden volgen uit het digitaal wedstrijdformulier, de taken kun je zelf sturen.
 4. Bij ‘favorieten’ kun je de teams opzoeken die je wilt volgen. Dit kunnen ook teams van andere verenigingen zijn. Hierin is onder andere het wedstrijdprogramma opgenomen.
 5. Bij ‘vrijwilligerstaken’ stuur je je taken.
  1. Onder ‘mijn beschikbaarheid’ geef je je dagen en tijden op waarop je iets kunt doen
  2. Onder ‘mijn taken’ kun je aangeven welke taken je bereid bent te doen
 6. Na verversing (pijltjes in een cirkel) vind je onder ‘programma’ het rooster dat bij je taken hoort
 7. Voor het digitaal wedstrijdformulier is een aparte handleiding beschikbaar
 8. Een taakbeheerder kan je inschrijven op alle taken, deze vind je dan ook onder ‘programma’

Noot 1: momenteel kunnen gebruikers via de app slechts 3 maanden vooruitplannen. Deze termijn wordt binnenkort door Sportlink verlengd. Via de pc is langer te plannen; stuur de taakbeheerder even een berichtje als je een dienst van over 3 maanden wil doen.
Noot 2: Sportlinked draait (nog) niet op een Windowstelefoon.

Veelvoorkomende vragen

 1. Ik kan niet inloggen → waarschijnlijk probeer je in te loggen met een onbekend e-mailadres. Stuur een berichtje naar Gerda (secretaris@ekca.nl) en verzoek om het aan te passen.
 2. Ik zie geen taken → waarschijnlijk staan je instellingen niet goed. Kijk in het hoofdmenu bij ‘vrijwilligerstaken’ en vervolgens bij ‘mijn beschikbaarheid’ of je de juiste dagen hebt aangevinkt en bij ‘mijn taken’ of je de juiste taken hebt aangevinkt.
 3. Ik zie niet alle taken → de eindtijd die je hebt opgegeven is eerder (bijvoorbeeld 21.00 uur) dan het einde van de taak (bijvoorbeeld 22.00 uur). Pas de tijden aan onder ‘mijn beschikbaarheid’ via de pagina ‘vrijwilligerstaken’.
 4. Ik heb taken aangevinkt en er gebeurt niets → ververs de app met de pijltjes  bovenin in het scherm.
 5. Hoe moet ik ruilen? → voor ruilen ben je zelf verantwoordelijk en je kunt zelf afspreken wat en hoe je ruilt. Uiteindelijk is het handig als de ruilactie via Sportlinked wordt afgehandeld. Het is dan voor iedereen duidelijk wie waar wordt verwacht.
 6. Hoeveel diensten moet ik doen? → we vragen iedereen om zich in te delen voor iets wat je leuk vindt op een moment dat je kunt. We hopen dat iedereen vooral de lol ziet van het fluiten, draaien van een bardienst etc. We leggen geen minimum of maximum op; wel zullen we diensten verdelen onder leden als we met z’n allen nog niet alle taken hebben bezet.
 7. Bij andere vragen of hulp kun je altijd terecht bij het bestuur of op de Sportlinkpagina zelf: https://docs.sportlink.nl/display/SCS/Handleiding+Sportlinked+en+Club.Vrijwilligers.