In memoriam voor Vera Engel

In memoriam voor Vera Engel

Ooit kende en bood het KNKV jonge korfballers in de grote vakantie een korfbalkamp aan. Verenigingen uit het hele land konden daarvoor inschrijven. EKCA heeft bij die kampen een vrij belangrijke rol gespeeld. Niet alleen omdat onze jeugd zich er erg goed vermaakte. Vooral ook omdat de kampleiding lange tijd uit leden van EKCA bestond. Grada Liethof, Hans en Wil Bakker, Marion Verhoef en ondergetekende met vrouw Wil en later o.a. Hester en John van Vulpen hebben diverse jaren in vele functies het kamp geleid.

Zij werden daar bijgestaan door Vera Engel, een pittige, gezellige en wijze vrouw uit Delft. Ik neem aan dat er onder (oud) EKCA-ers nog zijn die dit kamp hebben meegemaakt. Altijd een feest en er zijn blijvende vriendschappen door ontstaan.

De gezondheid van Vera Engel was broos. Toen al en het is bijna niet te geloven dat ze het nog zo lang heeft volgehouden op deze wereld. Vechtend tegen een onwillig lichaam.

Van de week kregen wij bericht dat Vera Engel op 78-jarige leeftijd is overleden.

Dan gaan de gedachten toch weer terug  naar die mooie tijd. Met ernst en luim maar ook respect.

Dat ze moge rusten in vrede.

Teun Olthof

Deel dit bericht