EKCA Jeugdkamp 2022

Het weekend van 8,9,10 Juli stond in het teken van het jaarlijkse EKCA jeugdkamp. Net als alle voorgaande edities was het ook dit jaar weer een groot succes. Hieronder volgt een verslag van het weekend en een aantal foto’s.

Nadat alle boodschappen binnen waren op vrijdag is de leiding richting Otterlo gereden om vervolgens alles klaar te maken voor de komst van de kinderen!
De leiding had er zin in en na de komst van de kinderen ging het al snel los met de verdenkingen want.. er is een boef ontsnapt! Deze lijkt zich rondom het Mussennest te bevinden dus de leiding en de kinderen zijn erg op hun hoede. Het pasgetrouwde stel, de sheriff en zijn indianenvrouw, vieren dit hele weekend hun huwelijksfeest met alle kinderen van EKCA, op het Mussennest.

Maar.. Er zijn al dingen verdwenen, bijvoorbeeld de Sheriff ster van onze geliefde Sheriff Eric-Jan is ineens weg. Het hele weekend gaan we proberen het mysterie van de ontsnapte boef op te lossen. Zou de boef zich onder de leiding begeven? Zijn de kinderen slim genoeg om te achterhalen wie het is/zijn? We gaan het zien, want wij laten het huwelijksfeest natuurlijk niet zomaar verpesten!

Na een enerverende middag hebben de kinderen de dag rustig afgesloten met verschillende avondspellen. Na het eerste spel, een mooie wandeltocht langs de ‘EKCA-trail’, kregen de kinderen een lekker broodje frikandel en (vega) kroket van de keuken. Vervolgens hebben de kinderen uit de F t/m D blind een doolhof gedaan, de C en A hebben later op de avond een spooktocht gedaan. Heel Otterlo heeft genoten van het gegil van (vooral) de dames, het was stiekem toch wel spannend.

Op zaterdag was er weer een nieuwe dag op het EKCA kamp met nieuwe aanwijzingen, hints en verdwenen spullen… Want terwijl wij dachten dat de verdwenen spullen langzaam gevonden werden (de sheriffster en de favoriete theedoek van onze kok Tom) verdween vandaag ineens de ketting van indianenvrouw Evy. HET huwelijkscadeau dat ze van haar kersverse echtgenoot heeft gekregen… De boef is dus nog steeds actief in de buurt van het Mussennest en de tijd dringt, want op zondag gaan we naar huis en willen we koste wat het kost de boef weer achter slot en grendel krijgen.

In de ochtend hebben we een leuke wandeltocht gedaan waarbij onder andere klompjes goud gezocht moesten worden. Na de lunch hebben we een rustige middag bij het Mussennest gehad waarbij de bierpullen over tafel vlogen, de pijlen door de lucht en de kinderen op het rodeostier! In de avond hebben we een bonte avond waarbij de groepjes kinderen het bruidspaar verrassen met verschillende acts! Van goocheltrucs tot toneelstukjes tot dansjes en gymnastiek, er kwam van alles voorbij en we kijken terug op een geslaagd feestje.

Tijdens de bonte avond is ook de ketting van de indianenvrouw teruggevonden, maar hoe is deze toch in de bak met slingers beland? Ook werd indiaan Rianne gisterenavond ziek. En in plaats van dat de medicijnman haar beter maakte, werd het eerst alleen maar erger! Maar was het dan de medicijnman die de verkeerde kruiden heeft gegeven, is er iets mis gegaan in de keuken of was het toch het meisje dat de thee naar Rianne bracht? Het mysterie is nog niet opgelost dus we gaan deze laatste dag met zijn alle op zoek naar de boef.

We begonnen de laatste dag (inclusief uitgeslapen gezichten) met een heerlijk ontbijtje. Vervolgens zijn we gaan opruimen en hebben we buiten verschillende spellen gedaan. Het hoogtepunt van de dag was uiteindelijk niet de hoge bamboetoren van cowboy Gineke en haar groepje, maar de ontmaskering van de boef..

Cowboy Didier bleek de boosdoener en dankzij de kinderen heeft de Sheriff hem weer achter slot en grendel kunnen plaatsen! Een mooi einde dus van het weekend. Kinderen, jongeren en leiding bedankt voor dit onvergetelijke weekend!

 

 

 

Deel dit bericht