Bericht van de kantinecommissie

Binnenkort begint de competitie weer. Natuurlijk is onze kantine dan ook weer geopend, maar nog wel met beperkingen. Voorlopig moeten we nog steeds de anderhalve regel blijven aanhouden waardoor er een beperking van het aantal personen dat in de kantine mag zijn van kracht is. Jammer, maar het is niet anders.

Door de prijsverhogingen van onze drankenleverancier hebben we, helaas, ook de prijzen moeten verhogen. Deze verhoging is als volgt en gaat per 1 september 2021 in:

  • frisdranken zijn € 0,05 cent duurder geworden en kosten nu € 1,60.
  • dranken die in een plastic flesje zitten – AA drink en Spa blauw – gaan vanwege de statiegeldregeling € 1,75 kosten.
  • bier en wijn worden € 0,10 cent duurder en kosten € 1,90
  • een kannetje bier gaat € 10,50 kosten
  • koffie en thee worden € 0,05 cent duurder en kosten respectievelijk € 1,60 en € 1,10.

Sinds kort betalen we statiegeld voor de plastic flesjes. Je kunt:

  • het lege flesje inleveren bij de bar en krijgt het statiegeld € 0,15 terug;
  • of je doneert deze € 0,15 aan EKCA. Hiervoor staat in de kantine een korfbalpaal met daaraan een plastic zak waarin je het flesje kunt gooien.

Voor snoep en etenswaren moeten we nog ondervinden wat de prijsverhoging zal worden, maar de verwachting is dat ook hier een soortgelijke verhoging noodzakelijk zal zijn. Op dit moment weten we niet of het hierbij zal blijven. Dat hangt natuurlijk af van de prijsontwikkeling bij onze leveranciers.

Verder is de kantinecommissie bezig om in het kader van “gezonde kantine”, te kijken of we daaraan mee kunnen werken om naast ons gewone assortiment iets aan te bieden wat gezonder is. Zodra meer bekend is, horen jullie meer.

De inzet van bardiensten wordt door vrijwilligers geregeld. Op bijgevoegd overzicht “barrooster 1e helft veld 2021” is te zien welke wedstrijden er worden gespeeld met de indeling van de uren voor de bardienst. Aan (niet-) spelende leden en ouders het dringende verzoek om je in te schrijven. Als er plaatsen open blijven staan dan worden deze, 14 dagen na datum van deze mail, door ons ingevuld met (niet-) spelende leden of ouders die nog geen keuze hebben gemaakt. Mocht je onverhoopt niet kunnen op het door jou opgegeven tijdstip, neem dan contact of op regel zelf een vervanger én informeer Ina Meurs.

Inschrijven graag via de app van het KNKV. Alvorens je je inschrijft: klik in de app “vrijwilligerstaken” aan en controleer vervolgens bij “mijn taken” en “mijn beschikbaarheid of je bij bardiensten een vinkje hebt staan. Als dat niet zo is, vink dan alles aan, want anders kun je niet zien welke uren open staan in het programma voor bardienst. Het zijn volle zaterdagen. We hebben dus ook veel hulp nodig.

Voor de ouders:

Als u geen lid bent van EKCA dan kun je je in de app niet op jouw eigen naam inschrijven, maar moet je je inschrijven op de naam van jouw kind (via het mailadres dat bij EKCA bekend is).

Achter de bar ligt het wedstrijdprogramma waarop de aanvangstijden staan.

Voor de pauzes graag:

– bij de jeugdwedstrijden ranja inschenken

– bij seniorenwedstrijden theezetten en inschenken

en klaarzetten of naar het veld brengen.

Ben je pas lid van EKCA of zijn er mensen die niet zo goed weten hoe het een en ander werkt in de kantine/alarm/KNKV-app enz. neem contact op met Ina Meurs of iemand anders van deze commissie helpt je.

Het positieve is natuurlijk dat er weer een competitie van start gaat. We hopen jullie weer te mogen ontvangen maar hou daarbij rekening met elkaar.

Veel korfbalplezier gewenst.

Namens de kantinecommissie

Ina Meurs

Email: ina.meurs@upcmail.nl

tel.06-29298613.

 

Downloaden (PDF)

Deel dit bericht