E1 & F1 wedstrijdverslag 14 december

DVO E2 – EKCA-CIBOD E1 (9-6)
Door: Annelies
*
*
Vandaag hadden we een uitwedstrijd tegen DVO. We waren met z’n zessen
dus konden gelukkig genoeg wisselen. Na het eerste kwart stond het 0-0.
Na het tweede kwart stond het 3-4. Na het derde kwart stond het 6-6. We
gingen dus bijna de hele wedstrijd gelijk op. Alle 6 punten van EKCA
zijn gemaakt door Tijmen. Pas in het vierde kwart haalde DVO ons in. De
eindstand was 9-6. We hadden verloren maar hebben wel ons best gedaan.
We moeten alleen wel goed gaan oefenen op goede ballen gooien.
——————————
Wageningen F1 – EKCA-CIBOD F1 (18-7)
Door: Johan, vader van Jan
*
*
De laatste wedstrijd van dit jaar speelde de F1 in Wageningen. Vol goede moed maar zonder coach gingen we op pad. We waren wel met 5 spelers en die zijn toch het belangrijkste. Het is lang niet zo ver als we denken dus we waren mooi op tijd om in te spelen. Maar er is alleen een hoge korf beschikbaar die niet lager kan. Misschien is dat ook wel leerzaam. Maar daar lopen ineens ook onze e-tjes. Die blijken tegelijkertijd te spelen op het naastgelegen veld. Handig als je dochters of je zussen in beide teams spelen. De coach van de F, Roel, had wel een briefje met een indeling opgestuurd en daarmee kon de inval-coach toch 4 spelers in het veld zetten. En we gingen voortvarend van start. Er wordt regelmatig op doel geschoten, maar er wordt minder vaak raak gemikt. Toch is het na het eerste kwart 2-0 voor ons. En zo gaan we verder in het 2 e kwart. Het wordt zelfs nog 3-0 en een speler van ons is zo behulpzaam om Wageningen te attenderen dat hun superspeler er in mag. Lang duurt die pret niet want Wageningen buigt de stand langzaam om en bij de rust staan we 4-3 achter. We moeten toch vaker raak gaan mikken.
In de rust wisselen we opnieuw en met nieuw elan proberen we de draad weer op te pakken, maar dat doet Wageningen ook, en bijna elke aanval van hun eindigt met een schot door de korf. Nu mogen wij een superspeler inzetten. Toch komt het niet meer goed als je naar de uitslag kijkt. Maar het samenspelen, overspelen, vrijlopen doen we best goed. Maar soms worden we slordig met verdedigen. En onze aanvallen eindigen niet door de korf, maar op de korf, tegen de korf, onder de korf, over de korf, maar nog maar zelden door de korf. Misschien moeten we een volgende keer toch maar niet meer inspelen bij een hele hoge korf. De eindstand is niet om over naar huis te schrijven, maar de stemming heeft er niet onder geleden. En dat is toch veel belangrijker?
Deel dit bericht