Verslag week 36: 7 September

 

Het korfbalseizoen is dit weekend weer begonnen. Voor bijna alle teams betekende dat de eerste wedstrijd na 3 weken trainen. Onze eerste en tweede team wisten beiden te winnen van TOP (V). Beide overwinningen waren minimaal (1 doelpunt verschil), maar genoeg om de punten in Arnhem te houden. Ons derde en vierde team speelden uit in Rosmalen en Zetten en liepen beide de overwinning net mis.

De jeugd van EKCA speelde allemaal uitwedstrijden. De B1 speelde in Bennenkom tegen DVO en kon helaas geen punten mee terugnemen. Hun openingswedstrijd ging met 12-6 verloren.
De D1 deed goede zaken uit bij Rheko. Met behulp van Emma wist de D een 2-0 achterstand om te buigen tot een 2-10 overwinning, waardoor ze aan de leiding gaan in hun poule.
De E1 begon ook moeizaam uit bij SKF. Tegen een team van alleen maar grote meiden kwam de E1 al snel op 1-0 achterstand. Hierdoor werden ze wakker geschud en begonnen ze beter samen te spelen en te verdedigen. SKF had geen kans meer om te scoren, terwijl EKCA maar raak bleef schieten. Door goed samenspel wonnen ze uiteindelijk met 1-8!
De F1 speelde om 10:00 tegen Oost-Arnhem. Door afwezigheid van de trainer Roel werd er gespeeld met een inval-coach aan de lijn. Oost-Arnhem begint de wedstrijd goed en pakt meteen de voorsprong. Ze lopen uit naar 2-0, waarnaar wij terugkomen tot 2-1. Dit kwart eindigt in 3-3. De toppers van de F1 beginnen het volgende kwart sterker en nemen de voorsprong. Er blijf maar gescoord worden van veraf en dichtbij. Oost-Arnhem scoort wel mee, maar brengt onze F1 niet meer in gevaar. Met een eindstand van 7-12 gaan de 2 punten mee naar huis.

Ondanks de regen en het slechte weer was dit een mooi openingsweekend voor EKCA.

Hieronder staan de uitgebreide wedstrijverslagen per team. Lever je bijdrage zondag vóór 14.00 uur aan bij webmaster@ekca.nl.

 

Verslag F1 (Johan Aalenhuis):

Zaterdagmorgen is de eerste wedstrijd van de F1. Na 3 weken trainen begint nu de competitie met een uitwedstrijd om de hoek, bij Oost Arnhem. Maar de trainer, Roel, kan deze keer niet dus al meteen een inval-coach. In de kantine van Oost Arnhem treffen onze 5  spelers elkaar. De jarige wordt gefeliciteerd, de shirtjes verdeeld en de weersverwachting wordt nog 1 keer gecontroleerd. Zulk gemiezer mag je toch geen regen noemen. Onze spelers gaan zich warmlopen, Tamara maakt de opstelling bekend en dan begint de wedstrijd.

Voordat we het in de gaten hebben, heeft de tegenstander al gescoord. Nu hebben wij de bal. Maar Oost-Arnhem verovert al snel de bal en verdubbelt de voorsprong. Tijd om de superspeler-hes uit de tas te halen. Maar de tas staat nog bij de dugout van het andere veld. Gelukkig is Noortje alert en zo kan onze reserve alvast zijn hoodie verwisselen voor het hesje, want dat derde doelpunt zal ook wel niet lang meer duren.

Maar zie daar nu maken we toch de 2-1 en zal onze superspeler toch iets meer geduld moeten hebben. Maar Oost Arnhem staat ook niet te suffen en dan staat het ineens weer 3-1. Zou de superspeler er dan toch zo in mogen? Nee, ons viertal in het veld weet terug te komen tot 3-3.

En dan krijgt ons team de smaak te pakken: in het volgende kwart hebben we een nieuwe superspeler beschikbaar maar die hoeft de hes al niet eens meer aan te doen. Er is geen scorebord, maar het is uw verslaggever al lang duidelijk dat Ekca meer doelpunten maakt dan de tegenstander. Ook na de rust wordt er weer gewisseld, zo krijgt iedereen zijn rustmomentje maar de voorsprong komt niet meer in gevaar en wordt telkens wat meer uitgebouwd. De een scoort van veraf en de ander van dichtbij, zo draagt iedereen zijn steentje bij. Maar ook de pass geven aan degene die kan scoren is belangrijk en ook daar blijken onze kleinsten in het veld zeer bedreven in. De eindstand blijkt 12-7 te zijn voor Ekca, kortom de superspelers-hes kan ongebruikt de tas weer in. Maar had je wat anders verwacht met 5 superspelers?

Verslag E1:

Vandaag gingen we naar SKF in Veenendaal. Toen we aankwamen was het al
een drukte van belang. We moesten even zoeken tegen wie we gingen
spelen. Het bleek dat we tegen 6 hele grote meiden moesten. Ze waren
allemaal groter dan wij. Toen we begonnen moesten we nog wat op elkaar
ingespeeld raken. Er werd al snel door hen gescoord. Zij hadden eerst
meer balbezit. Maar wij konden ontzettend goed verdedigen en we gaven
hen geen kansen meer. Bij ons ging het steeds beter. We deden een aantal
snelle uitvallen naar voren en konden scoren. We kregen nog meer
schotkansen. We speelden goed over en iedereen deed goed zijn best. En
zo werd het uiteindelijk 1-8. We waren supertrots want we hadden goed
samengewerkt en ook nog gewonnen.

Verslag D1 (Mees):

Zaterdag 7 september moesten we onze eerste wedstrijd weer spelen tegen Rheko.

Ons team was niet helemaal compleet dus kwam Emma ons helpen. We hadden maar 8 spelers en dus geen invallers.  In het begin miezerde het even, maar al snel begon de zon te schijnen. Eerst stonden we achter, de tegenstander scoorde gelijk 2 doelpunten, daarna scoorden wij alleen nog maar en werd het 2-10.
We deden het goed volgens de coach, onze eerste wedstrijd gelijk gewonnen.
Aan het eind  van de wedstrijd trakteerde Zoë nog op chips voor haar verjaardag.

 

 

Deel dit bericht